ЄС і НАТО чинять тиск на Грецію й Іспанію із закликом надати Україні додаткові системи ППО – FT

У Європейському Союзі та НАТО тиснуть на Грецію й Іспанію, щоб ті поділилися з Україною додатковими системами протиповітряної оборони. На озброєнні цих держав є Patriot та інша техніка ППО, така як С-300.

Про це заявило видання Financial Times, посилаючись на власні джерела. Зазначається, що на саміті європейських країн у Брюсселі (Бельгія), який відбувся 17-18 квітня, лідери ЄС особисто закликали прем’єр-міністрів Іспанії та Греції Педро Санчеса та Кіріакоса Міцотакіса передати Києву частину своїх комплексів ППО.

Обидві країни мають більше десятка Patriot, окрім інших систем, але такої кількості ППО Мадрид та Афіни не потребують.

Ми всі знаєм, у кого вони (системи ППО. – Ред.) є, ми всі знаємо, де вони знаходяться, і ми всі знаємо, кому вони дійсно потрібні“, – сказав один зі співрозмовників FT.

Водночас на Польщу й Румунію, у яких також є Patriot, чиниться менший тиск, враховуючи їхнє вразливе розташування на кордоні з Україною.

За словами джерел FT, у Люксембурзі 22 квітня на зустрічі міністрів закордонних справ та оборони всіх 27 країн-членів ЄС, ймовірно, посилиться тиск із вимогою надати ППО.

“Є країни, які, якщо бути відвертими, не потребують негайного придбання систем протиповітряної оборони. Кожній країні пропонується вирішити, чим вона може пожертвувати“, – заявив один із європейських дипломатів, який брав участь у підготовці зустрічі.

Як писав OBOZ.UA:

– 19 квітня за підсумками Ради Україна – НАТО Єнс Столтенберг заявив, що союзники з військового блоку взяли на себе конкретні зобов’язання поставити Україні більше систем ППО. Деталі будуть оголошені найближчим часом.

– За словами Столтенберга, Альянс веде переговори щодо цього питання з “деякими конкретними країнами”.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

4

4

0

0

1

0

00Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *