Зеленський зустрінеться з Байденом: ЗМІ дізналися перші деталі

Президент України Володимир Зеленський, ймовірно, наступного тижня зустрінеться із главою США Джо Байденом. Переговори начебто відбудуться після засідання Генеральної асамблеї ООН.

Про це у четвер, 14 вересня, повідомило видання nbcnews із посиланням на джерела. Як зазначається, місце зустрічі лідерів держав поки що невідоме. У Білому домі від коментарів відмовилися.

“За словами високопоставленого українського чиновника, Зеленський планує взяти участь у Генеральній Асамблеї ООН у Нью-Йорку наступного тижня та зустрітися з президентом Джо Байденом”, – йдеться у повідомленні.

Востаннє Байден зустрічався із Зеленським у липні під час саміту НАТО у Вільнюсі (Литва).

Відео дня

Нагадаємо, що держсекретар США Ентоні Блінкен відвідав Київ на початку вересня, зустрівшись із Зеленським і високопоставленими українськими чиновниками, щоб “продемонструвати непохитну відданість Сполучених Штатів суверенітету, територіальній цілісності та демократії України, особливо перед російською агресією”. Також він оголосив новий пакет військової допомоги для України.

ЗМІ повідомляли, що Володимир Зеленський, ймовірно, вирушить у вересні до Нью-Йорка на засідання Генеральної асамблеї ООН, щоб представити свою “формулу миру”.

Генасамблея ООН наступного тижня проведе засідання.

Раніше посол Ізраїлю в Україні Міхаель Бродський сказав, що Зеленський проведе переговори з прем’єр-міністром країни Беньяміном Нетаньягу. Зустріч також проходитиме на полях Генеральної асамблеї ООН у Нью-Йорку.

Як відомо, з 5 вересня 2023 року в Нью-Йорку розпочала свою роботу 78-та сесія Генасамблеї ООН. Незабаром у США зберуться 150 лідерів різних країн світу, серед яких особисто буде присутній президент України Володимир Зеленський. Його виступ запланований у перший день так званого “тижня високого рівня”.

Як повідомляв OBOZREVATEL, президент Бразилії Луїс Інасіу Лула да Сілва задумав посадити Зеленського та російського диктатора Володимира Путіна за стіл переговорів. На його думку, це можна буде зробити під час Генасамблеї ООН, а саме під час так званого тижня високого рівня.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі Obozrevatel та у Viber. Не ведіться на фейки!

0

0

0

0

0

0

0

0Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *