Зеленський звільнив начальника важливого департаменту СБУ – указ президента

Президент України Володимир Зеленський таки підписав указ про звільнення, але не головнокомандувача. Глава держави звільнив своїм указом Романа Семенченка – начальника Департаменту захисту національної державності Служби безпеки України.

Відео дня

Про це йдеться на сайті Офісу президента, де оприлюднили указ глави держави №37/2024. Володимир Зеленський підписав документ сьогодні, 31 січня.

“Звільнити Семенченка Романа Юрійовича з посади начальника Департаменту захисту національної державності Служби безпеки України”, – йдеться в указі.

Варто зазначити, що Роман Семенченко став одним із перших, кого президент Володимир Зеленський призначив на посади Служби безпеки України. При чому не один раз, а двічі.

11 жовтня 2019 року Зеленський призначив Романа Семенченка уповноваженим президента з контролю за діяльністю СБУ. На цій посаді Семенченко перебував понад півтора року.

15 червня 2021 року президент звільнив його з цієї посади.

У жовтні 2022 року Зеленський підписав указ, яким назначив Семенченка начальником департаменту захисту національної державності СБУ.

На посаді в СБУ Роман Семенченко перебував і при двох попередніх президентах України.

Так, у 2013 році при Віктору Януковичі він обіймав посаду начальника управління СБУ в Житомирській області. На цьому ж місці він продовжив працювати і при президентові Петру Порошенку.

Як повідомляли журналісти-розслідувачі slidstvo.info,  родина Романа Семенченка володіє двома квартирами в Києві, одна з яких має площу майже 500 кв. м, маєтком під Дніпром, дев’ятьма земельними ділянками, трьома елітними позашляховиками та двома водними мотоциклами.

Як повідомляв OBOZ.UA, 11 жовтня 2019 року президент Володимир Зеленський призначив особистого уповноваженого з питань контролю за діяльністю СБУ. Ним став Роман Семенченко.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

15

15

2

9

8

0

0

54Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *