Зеленський звільнив главу УДО Рудя після затримання полковників, які могли готувати замах на президента

Президент України Володимир Зеленський звільнив Сергія Рудя з посади начальника Управління державної охорони України. Відповідний указ №317/2024 глава держави підписав 9 травня.

Документ опубліковано на сайті президента. Кадрові зміни відбулися після того, як 7 травня СБУ викрила спробу замаху на президента України Володимира Зеленського, главу СБУ Василя Малюка, очільника Головного управління розвідки Кирила Буданова та інших високопосадовців.

Правоохоронці затримали двох співробітників Управління державної охорони (УДО). За даними слідства, вказані особи входили до складу агентської мережі, діяльність якої 5-та служба ФСБ РФ курувала з самої Москви. Вони “зливали” ворогу секретну інформацію.

Одним із завдань агентів був пошук виконавців серед військових, наближених до охорони президента, які б могли взяти його в заручники, а згодом убити.

Озброєння для виконання операцій, спланованих ФСБ, забезпечив полковник УДО, який особисто привіз до Києва FPV-дрони, заряди до РПГ-7, а також протипіхотні міни МОН-90.

Як повідомляв OBOZ.UA:

– У Білому домі відреагували на новину про замах на Зеленського, назвавши її тривожною. Там зазначили, що у Вашингтоні раді, що злочинному плану вдалося запобігти.

– У Держдепі США розповіли, що російські спецслужби намагалися раніше і намагаються зараз здійснити замах на президента України та інших високопосадовців. Той факт, що це навіть не приховується, а навпаки, подається як подарунок, дуже яскраво характеризує режим Кремля.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

14

14

7

8

3

3

129Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *