Зеленський змінив склад Ставки верховного головнокомандувача

Президент України Володимир Зеленський вніс зміни до складу Ставки верховного головнокомандувача. Відтепер до нього входитиме командувач Сил територіальної оборони ЗСУ Анатолій Баргилевич.

Натомість більше не братимуть участі в засіданнях Ставки його попередник Ігор Танцюра, а також ексочільник ДСНС Сергій Крук. Про це йдеться в Указі президента №699/2023, опублікованому на сайті глави держави.

Нагадаємо, на посаду командувача Сил територіальної оборони Збройних сил України Зеленський призначив Баргилевича 9 жовтня. Того самого дня він звільнив Танцюру.

Відео дня

Крука ж було звільнено урядом із посади очільника ДСНС 25 серпня 2023 року.

Відомо, що Баргилевич з 2022 року був начальником штабу Східного угруповання військ ЗСУ, до цього – заступником командувача Сухопутних військ ЗСУ з територіальної оборони. 2016 року нагороджений орденом Данила Галицького.

Як повідомляв OBOZ.UA:

– 5 жовтня Кабмін призначив ще трьох заступників міністра оборони, які допомагатимуть з питаннями закупівель, інституційного розвитку та війсmково-технічної політики. Один із них – колишній член команди Рустема Умєрова у Фонді державного майна.

– Український письменник та розвідник ГУР Ілларіон Павлюк очолить Управління преси та інформації Міністерства оборони України. На цій посаді він замінить Ганну Маляр, яку Кабмін відправив у відставку.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

5

5

2

1

2

0

0

32Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *