Зеленський в останній момент скасував виступ перед Сенатом США: перші деталі

Президент України Володимир Зеленський не виступить 5 грудня перед Сенатом Сполучених Штатів Америки (верхньою палатою парламенту), як це було заплановано раніше. Свою участь у брифінгу він скасував в останній момент.

Відео дня

Про це повідомив Ману Раджу, головний кореспондент CNN у Конгресі, посилаючись на лідера демократів у Сенаті Чака Шумера. “Президент України Зеленський більше не збирається бути присутнім на секретному брифінгу через питання, яке виникло в останню хвилину”, – написав він.

Також, кажуть американські законодавці, український президент не був присутній на брифінгу Палати представників (нижньої палати Конгресу США), де говорили про Україну.

Зазначимо, що раніше Шумер повідомляв, що президент Володимир Зеленський звернеться до американських сенаторів у вівторок в режимі захищеної відеоконференції. Розмова мала відбутися на секретному брифінгу, однак щось завадило президенту взяти в ньому участь. 

“До речі, Зеленський не зміг долучитись до нашого брифінгу о 15:00 (22:00 за Києвом – Ред.) – щось сталось в останню хвилину”, – сказав Шумер, передає “Європейська правда”. Гарант мав розповісти про ситуацію на фронті та потреби Києва у зброї.

Шумер повідомив, що перед Сенатом виступить сенатор-демократ Марк Ворнер, “який чудово знає, наскільки відчайдушно Україна потребує допомоги, запит на яку надіслав президент (Джо Байден – Ред.)”.

Водночас стало відомо, що у США зараз перебувають керівник Офісу президента Андрій Єрмак, голова Верховної Ради Руслан Стефанчук і міністр оборони України Рустем Умєров. Як повідомили на сайті глави держави, Єрмак виступив в Інституті миру США. Він висловив подяку усім нашим партнерам, які підтримують Україну у війні з російською агресією.

Як повідомляв OBOZ.UA, у Білому домі заявили, що гроші на допомогу Україні закінчаться до кінця року, якщо Конгрес США не ухвалить новий пакет підтримки. Перекриття потоку американських озброєння та техніки “поставить Україну на коліна” на фронті та зіграє на руку Москві, застерегли в адміністрації президента США.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

51

5

51

8

5

3

9

130Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *