Зеленський розповів про результати зустрічей із міжнародними партнерами – “маємо тиснути на Росію”

Український лідер Володимир Зеленський у п’ятницю, 13 вересня, провів цілу низку зустрічей із представниками країн-партнерів. Під час переговорів торкнулися теми подальших поставок озброєння та ситуації на фронті. Про це президент сказав у своєму традиційному зверненні.

– Зустрівся з міністрами закордонних справ Литви та Польщі. Я подякував за підтримку. Також говорив з головою Мюнхенської конференції безпеки – це один із найвпливовіших у Європі майданчиків із зовнішньої та політики безпеки. Зустрівся також із Майком Помпео, ексдержсекретарем Америки. Був на форумі Борис Джонсон – один із найбільших друзів України. Я подякував йому за незмінну допомогу з 22-го року. Сьогодні він зустрівся з міністром оборони Данії. Дуже змістовна зустріч. Данія – перша країна, з якою ми розпочали спільне виробництво зброї. І ця зброя допомагає на фронті. Разом робимо “богдани”. Звичайно, говорили і про інші аспекти нашої взаємодії, зокрема, F-16. Данія справді один із лідерів у підтримці нашої «оборонки», – розповів Зеленський.

Він також зазначив, що заслухав доповіді міністра оборони України Рустема Умерова та головнокомандувача Олександра Сирського. За його словами, зараз головний пріоритет – це зброя для українських воїнів на всіх напрямках фронту, робота у цьому напрямі продовжується і в Україні, і спільно з партнерами. Зеленський заявив, що важливо “максимально зміцнити позиції та максимально тиснути на Росію”.

Також Зеленский розповів, що разом із першою леді України зустрілися з відомим актором та небайдужою особистістю Майклом Дугласом. Він дуже допомагає Україні тримати увагу до правди про війну, додав президент.

  • У п’ятницю в Україну приїхав колишній прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон. Британський політик уже зустрівся із президентом України Володимиром Зеленським на полях щорічної Ялтинської європейської стратегії.
  • 13 вересня Зеленський заявив, що Росія витрачає менше грошей на ведення війни, аніж Україна на захист. Це можливо тому, що РФ, незважаючи на санкції, продовжує отримувати іноземні деталі, необхідні для виробництва зброї.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *