Зеленський провів переговори з Біллом Клінтоном і заявив, що не дасть Росії заморозити війну

Президент України Володимир Зеленський провів переговори із 42-м президентом США Біллом Клінтоном. Головною темою стала війна в Україні.

Про це 9 серпня повідомляє пресслужба Офісу президента. Зустріч відбулася в режимі відеоконференції (щоб подивитися фото, доскрольте новину до кінця).

Зеленський подякував Клінтону за підтримку та участь у Саміті перших леді та джентльменів.

“США допомагають нам не дати Росії заморозити цей конфлікт. А це саме те, чого прагне Росія. Ми добре знаємо, що відбувається із “замороженими конфліктами”. Це розтягується на роки, десятки років. Ми не можемо цього допустити”, – сказав під час розмови лідер України.

Відео дня

Він також вказав на важливість подальшого посилення санкцій проти Росії. Зеленський закликав Клінтона використати особистий авторитет для привернення уваги світової спільноти до обстрілів і мінування Запорізької АЕС та ядерного терору Росії.

“Для нас дуже важливо, щоб суспільства, де свобода та демократія є базовими цінностями, не втрачали відчуття актуальності війни в Україні. Саме тому такі розмови, як ця, для нас дуже корисні”, – пояснив президент України.

Зеленський також уточнив, якого озброєння потребує Україна. Президенти обговорили участь у майбутніх міжнародних заходах.

Як повідомляв OBOZREVATEL, раніше Зеленський провів відеозустріч із наступником Клінтона Джорджем Бушем-молодшим. 43-й президент США висловив підтримку всьому українському народу й отримав запрошення приїхати до Києва.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі Obozrevatel та у Viber. Не ведіться на фейки!

33

33

2

3

4

0

0

> 0

321Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *