Зеленський провів переговори з президентом Польщі Дудою: про що домовились

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом Польщі Анджеєм Дудою. Під час спілкування лідери країн обговорили питання взаємодії в оборонній сфері.

Відео дня

Про це президент розповів у своєму Telegram-каналі, а також про хід розмови повідомив сайт глави держави. Зазначається, що серед іншого Зеленський і Дуда обговорили графік подальших двосторонніх контактів.

Глава України перш за все подякував Польщі за непохитну підтримку нашої держави на шляху до вступу в ЄС і НАТО.

Володимир Зеленський зазначив, що і він, і Анджей Дуда переконані – взаємодія України та Польщі є важливим елементом спільного європейського дому. Майбутнє України та Польщі – у єдності, взаємній підтримці та взаємовигідній співпраці.

“Наш спільний кордон має бути справжнім європейським кордоном. Кордоном єдності. Не має бути кордонів між нашими народами”, – наголосив Володимир Зеленський.

Президенти також обговорили питання забезпечення фінансової та політичної підтримки України з боку Євросоюзу.

Зеленський і Дуда обмінялися думками в контексті наближення Вашингтонського саміту НАТО й очікуваних рішень Альянсу.

Глава держави також високо оцінив підтримку з боку Польщі української формули миру та подякував за рішення про участь польського представника в наступній зустрічі на рівні радників лідерів держав у Давосі.

Однією з ключових тем розмови була взаємодія в оборонній сфері з акцентом на ключових потребах Сил оборони нашої держави.

Володимир Зеленський поінформував польського колегу про нещодавні масовані російські ракетні обстріли території України, які призвели до загибелі мирних громадян і руйнування цивільних об’єктів, і наголосив на необхідності посилення української ППО для створення надійного повітряного щита.

Зеленський і Дуда також окремо обговорили питання щодо приєднання Польщі до спільної декларації лідерів “Групи семи” про безпекові гарантії для України.

Як повідомляв OBOZ.UA, президент України Володимир Зеленський у вівторок, 9 січня, також провів телефонну розмову з президентом Румунії Клаусом Йоганнісом. Лідери обох країн серед іншого обговорили шляхи збільшення пропускної спроможності прикордонних переходів.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

5

5

5

5

5

2

1

41Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *