Зеленський провів ”конкретну” розмову з Макроном про гарантії безпеки: деталі

Президент України Володимир Зеленський провів розмову з президентом Франції Еммануелем Макроном. За словами Зеленського, була досягнута важлива домовленість щодо гарантій безпеки: українська та французька команди працюватимуть над відповідним двостороннім документом.

Відео дня

Про перемовини Зеленський повідомив у своєму Telegram-каналі 3 вересня. “Як завжди, ґрунтовна й конкретна розмова з президентом Франції Еммануелем Макроном”, – розповів він.

Президент додав, що в ході бесіди було детально обговорено ситуацію на полі бою та кожен із напрямків.

“Передав актуальні потреби в обороні й подякував за потужну оборонну підтримку та постійну допомогу в розширенні можливостей наших воїнів. Франція справді цінує свободу й допомагає захищати її”, – заявив Зеленський.

Він також розповів, що однією з тем бесіди з Макроном була й зернова угода, а також гарантії безпеки для України.

“Обговорили конкретику щодо безпеки в Чорному морі, нашого “зернового коридору”, який має бути продовжений. Домовилися посилити взаємодію в захисті морських шляхів. Важлива домовленість щодо безпекових гарантій: наші команди – України та Франції – працюватимуть над двостороннім документом щодо гарантій”, – інформував Зеленський.

Також, за словами гаранта, у ході розмови обговорили підготовку Глобального саміту миру та активну лідерську участь Франції в роботі над реалізацією Формули миру.

“Дуже важливо, щоб якнайбільше країн світу приєдналися, зокрема держави Глобального Півдня. Франція та її компанії братимуть участь у нашому Форумі оборонних індустрій, який активно готуємо. Про це теж домовлено”, – заявив український лідер.

Як повідомляв OBOZREVATEL:

– Посол України у Франції Вадим Омельченко раніше розповів, що Франція нарощує темпи виробництва боєприпасів 155-мм калібру для ЗСУ втричі: заводи працюють цілодобово і без вихідних.

– 1 вересня Зеленський провів нараду з правоохоронцями, за підсумками якої заявив, що осінь в Україні має бути плідною в очищенні від тих, хто досі намагається послаблювати її зсередини. Також президент провів засідання Ставки щодо ситуації на фронті.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі Obozrevatel та у Viber. Не ведіться на фейки!

6

2

0

6

1

0

0

67Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *