Зеленський прибув із візитом до Швейцарії та візьме участь у форумі в Давосі: всі подробиці

Президент України Володимир Зеленський у понеділок, 15 січня, розпочав робочий візит до Швейцарії. В його межах він зустрінеться з главами обох палат парламенту, лідерами партій та президенткою країни Віолою Амгерд.

Відео дня

Наступного дня український лідер візьме участь у Всесвітньому економічному форумі в Давосі та проведе ще низку двосторонніх зустрічей. Про це повідомили в Офісі президента, а також пресслужба форуму.

Зазначається, що цього разу Зеленський буде особисто присутнім і виступатиме в межах дискусійної панелі “Досягнення безпеки та співпраці у фрагментованому світі”.

За словами глави держави, він проведе зустрічі із лідерами країн, які беруть участь у форумі. Окремо Зеленський анонсував переговори із керівництвом Швейцарії. Зокрема, президент зустрінеться з головами обох палат парламенту, керівниками партій та фракцій, а також із президенткою Віолою Амхерд.

Зеленський подякував Швейцарії за принципову підтримку суверенітету та територіальної цілісності України, а також висловив упевненість, що досвід Швейцарії допоможе наблизити справедливий мир.

За словами президента, під час форуму він говоритиме про повернення викрадених дітей, санкції та пошук механізмів для використання заморожених російських активів, співпрацю з гуманітарного розмінування, фінансову підтримку та відновлення України.

“У Давосі проведу важливі двосторонні зустрічі з представниками ЄС і НАТО, щоб підтримати динаміку нашої євроатлантичної інтеграції, а також із лідерами держав та великих бізнесів, щоб посилити оборонну та економічну стійкість України”, – заявив Зеленський.

Всесвітній економічний форум у Давосі триватиме з 15 до 19 січня, виступ президента України заплановано близько 14:15-15:00 за загальноєвропейським часом у вівторок, 16 січня.

Як повідомляв OBOZ.UA, 14 січня в Давосі зустрілися радники з національної безпеки лідерів країн, які обговорили українську Формулу миру. У конференції взяли участь більше 80 делегацій.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

14

10

14

14

5

5

10

126Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *