Зеленський: Можливість збивати російські літаки – ключ до справедливого завершення війни

Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Український лідер Володимир Зеленський упевнений, що можливість збивати російські винищувачі є одним із ключів до справедливого завершення війни. Про це президент заявив у своєму вечірньому зверненні.

– Цього тижня ми знову довели, наскільки дієве посилення нашого повітряного щита. І не лише для захисту міст і сіл від російських дронів та ракет, а й для фронтової роботи. Можливість збивати російські винищувачі – це один із ключів до завершення цієї війни, до справедливого завершення. І я дякую всім партнерам, які нам із цим уже допомагають і які готуються до відповідних кроків у підтримці наступного року, – сказав Зеленський.

22 грудня командувач Повітряних сил Микола Олещук повідомив, що захисники збили три російські літаки Су-34 на південному напрямку. Це сталося опівдні. Деталі операції Олещук не розкрив, як у точній локації. Однак він зазначив, що це відповідь захисників на нічну атаку дронів. У Повітряних силах пояснили, що три російські винищувачі-бомбардувальники Су-34 вдалося “підловити” на їхньому ризику – ворожі літаки намагалися скинути авіабомби, що коректуються, на велику глибину за лінію зіткнення.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *