”Залишився один крок”: Зеленський запевнив, що Україна виконала майже всі рекомендації Єврокомісії щодо вступу в ЄС

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна виконала майже всі рекомендації Єврокомісії щодо вступу в Європейський Союз. Він наголосив на важливості початку переговорів щодо членства вже цього року.

Таку заяву він зробив під час вечірнього відеозвернення. Відповідне відео опублікував Офіс президента.

“Плідно співпрацюємо і з Європейським Союзом. Для нас з усіх поглядів важливо розпочати вже цього року переговори щодо членства в ЄС. Україна майже виконала відповідні сім рекомендацій Єврокомісії, і з нашого боку все буде готово”, – сказав Зеленський.

Він додав, що наразі залишився один крок від Верховної Ради України, і, за словами глави держави, принципово, щоб депутати цей крок зробили.

Відео дня

Президент наголосив, що Європейський Союз для України – це не лише економічна безпека й потужний внесок у розв’язання питання геополітичної стабільності.

“Це ще й мотивація. Мотивація для нас, для наших воїнів, для всього нашого народу. Мотивація боротися, бути стійкими, пройти цю зиму й досягати наших національних цілей попри будь-який російський терор”, – резюмував він.

Нагадаємо, президент Європейської ради Шарль Мішель припустив, що Україна може стати членом Європейського Союзу (ЄС) до 2030 року. Це станеться в тому випадку, якщо обидві сторони виконають поставлені перед ними умови.

Як повідомляв OBOZREVATEL, раніше президентка Європейського парламенту Роберта Мецола висловила думку щодо необхідності зміни структури Європейського Союзу з метою підготовки до майбутніх хвиль розширення. Вона також пропонує розпочати офіційні діалоги щодо можливості вступу України до ЄС до настання Різдва цього року.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі Obozrevatel та у Viber. Не ведіться на фейки!

12

2

12

10

2

0

9

151Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *