З 11 питань узгодили 5: Україна і Угорщина провели переговори. Деталі

З одинадцяти пунктів, які запропонувала угорська сторона, узгодили п’ять питань. Це стало відомо за підсумками онлайн-зустрічі, на якій українська та угорська делегації обговорили шляхи розв’язання основних питань двостороннього порядку денного.

Про це повідомив очільник Офісу президента Андрій Єрмак, який очолював українську делегацію. Делегацію Угорщини очолив міністр закордонних справ і зовнішньої торгівлі Петер Сіярто.

Крім них участь у зустрічі взяли: віцепрем’єр-міністри Ольга Стефанішина та Михайло Федоров, заступники голови ОП Ігор Жовква та Олена Ковальська, міністр освіти і науки Оксен Лісовий, перший заступник міністра освіти і науки Євген Кудрявець, заступник міністра закордонних справ Євген Перебийніс, голова підкомітету з питань вищої освіти Комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій Юлія Гришина, начальник Закарпатської ОВА Віктор Микита, голова Державної служби з питань етнополітики та свободи совісті Віктор Єленський.

У повідомленні зазначається, що у питаннях національних громад сторони узгодили попередньо напрацьовані позиції.

“Дискусії тривають, але робота буде закінчена в найкоротші терміни”, – заявив Андрій Єрмак.

Крім цього, він відзначив суттєвий прогрес у розширенні логістичних і транспортних можливостей на спільному кордоні.

“У пункті пропуску “Лужанка – Берегшурань” уже цього місяця почнуть пускати вантажівки без обмеження ваги. Крім того, для зменшення черг на кордоні з Угорщиною буде відкритий новий пункт пропуску “Велика Паладь – Надьгодош”, – наголосив голова ОП.

За його словами, нові перспективи на соціальному, економічному, інфраструктурному та інших напрямах дадуть обом країнам можливість стати багатшими та сильнішими.

“За кожним із напрямів сформовані спільні робочі групи, які шукають ефективні розв’язання проблемних питань”, – резюмував Єрмак.

Як повідомляв OBOZ.UA, у середу, 3 квітня, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів зустріч зі своїм угорським колегою Петером Сіярто у Брюсселі. Як зазначив глава зовнішньополітичного відомства, ця зустріч була тривалою.

Міністр закордонних справ і зовнішньої торгівлі Угорщини Петер Сіярто визнав, що Будапешт шантажує Київ правами угорців на Закарпатті. Саме через це “якась мить у майбутньому”, коли мала відбутися обіцяна прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном зустріч його та президента України Володимира Зеленського, ніяк не настане.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

1

0

0

1

1

0

00Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *