Умєров, Єрмак і Стефанчук прибули з візитом до США: головні заяви

Голова Офісу президента Андрій Єрмак, міністр оборони Рустем Умєров та речник Верховної Ради Руслан Стефанчук разом прибули з офіційним візитом до Сполучених Штатів. Тут вони виступили в Інституті миру та подякували американським партнерам за щільну та надійну підтримку України з першого дня повномасштабного вторгнення.

Відео дня

“Ми зірвали плани російського бліцкригу. Ми встояли. Українці дуже вдячні всім, хто допоміг нам залишитися суверенною та незалежною державою”, – звернувся до учасників зборів Єрмак. Його слова передає пресслужба Офісу президента.

Він додав, що Росія сьогодні не обмежується воєнним конфліктом лише в Україні. Її завдання дестабілізувати ситуацію на різних континентах, а цивілізований світ має протистати цьому.

“Слід лікувати хворобу, а не її симптоми. Переговори з терористами завжди закінчуються крихким перемир’ям. Ключ до світу – у позбавленні сил їхніх ляльководів”, – зазначив представник офіційного Києва.

Окрему увагу Єрмак приділив імплементації Формули світу, розробленої президентом Володимиром Зеленським. Нині це цілісна структура, елементи якої тісно взаємопов’язані.

“Це каркас, на який нанизуються виконавчі механізми. Справедливий, всеосяжний і міцний світ можливий лише як результат колективної волі та колективних дій. Відповідальні держави, які поважають міжнародне право, повинні залишатися єдиними та відданими справі про порятунок миру. Запобігти війні можна лише шляхом надання Україні надійних багатосторонніх гарантій безпеки”, – резюмував він.

Як повідомляв OBOZ.UA, у Вашингтоні визначили три ключові напрями для підтримки України, яка бореться із вторгненням Росії цієї зими. Враховуючи, що Москва не відмовилася від спроб занурити український народ у холод і темряву, ці напрями такі самі, як і минулого року.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

7

0

7

0

1

0

1

59Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *