Умєров уперше провів переговори зі Столтенбергом і Боррелем

Новопризначений міністр оборони України Рустем Умєров провів свої перші на посаді переговори з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом та головою дипломатії ЄС Жозепом Боррелем. Насамперед ішлося про військову допомогу та контрнаступ Сил оборони України.

Про це Умєров повідомив на своєму офіційному акаунті в соціальній мережі Х, раніше відомій як Twitter. Телефонні переговори відбулися у четвер, 14 вересня.

Як зазначається, розмова зі Столтенбергом була продуктивною. Чиновники обговорили імплементацію рішень Вільнюського саміту й спільну роботу над дорожньою картою взаємосумісності.

“Поінформував колегу про оперативну обстановку на фронті й результати нашої наступальної операції”, – додав Умєров.

Відео дня

З Боррелем він обговорив покращення забезпечення Сил оборони України зброєю та боєприпасами для захисту від російського нападу.

“Свободу можна захистити лише колективними діями, що потребує ефективної спільної архітектури безпеки в Європі. Ми працюємо над цим. Разом до перемоги”, – додав міністр.

Як повідомляв OBOZREVATEL, раніше Умєров анонсував імовірне запровадження нової посади в Міністерстві оборони України. Йдеться про військового омбудсмена.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі Obozrevatel та Viber. Не ведіться на фейки!

6

6

0

0

2

0

0

19Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *