Українські хакери опублікували листи з пошти помічника Дмитра Медведєва

Фото: informnapalm.org

Українські хакери отримали доступ до листувань одного з шести особистих помічників заступника голови Ради безпеки Росії Дмитра Медведєва Олексія Заклязьмінського. Про це повідомила міжнародна розвідувальна спільнота InformNapalm.

Дампи e-mail листувань передали хакери команди “КіберСпротив”, відомої зламами пошти російських воєнних злочинців, компаній ВПК РФ та російських політиків топрівня.

– Злам листувань оточення Дмитра Медведєва відбувся ще на початку 2024 року, і протягом 6 місяців скриньки перебували на постійному моніторингу. Частина отриманої інформації на даний момент не підлягає розголошенню та використовується в інтересах Сил оборони України, – йдеться у матеріалі розвідувальної спільноти.

В InformNapalm дійшли висновку, що Медведєв, який за час повномасштабної агресії РФ проти України відзначився постійними ядерними погрозами на адресу країн Заходу, “не здатен навіть сказати два слова під час публічних заходів”. Помічники завчасно прописують запитання Медведєву під час зустрічей і так само завчасно готують проєкти відповідей. На пошті помічника Медведєва, зокрема, знайшли сценарій підключення будинку в Ленінградській області до газової мережі за участі колишнього президента Росії.

На пошті Заклязьмінського також знайшлися і чернетки статей, які готувались для Медведєва. Наприклад, рецензент статті вказував, що треба замінити слова “важкий рік” на “драматичний”,  “життєва необхідність” – на “критична” і т.д.

З масиву поштової документації Заклязьмінського видно, що Медведєв також включений у процес переведення російської економіки на військові рейки. Серед даних є отримані офісом Медведєва скарги керівництва “Тульского патронного заводу”, в якого впали обсяги продажів патронів через санкції, адже 85% виробництва припадало на експорт, зокрема до США, а тому вони просять державні структури РФ більше закуповувати патрони.

Сам Олексій Заклязьмінський “реально вірить у теорії змови та боїться Wi Fi-мереж”, тому що вважає їх головною загрозою здоров`ю російських дітей. Першою роботою помічника Медведєва була середня школа міста Жуковський Московської області, де він викладав біологію.

– Втім, науковець з нього такий собі. Наприклад, зовсім нещодавно Олексій Львович збирав різні антинаукові публікації на тему того, що мобільні телефони згубно впливають на особистість дітей. Саме мобільні телефони, а не те, що продукує російська пропаганда, на думку Заклязьмінського, перетворює школярів на зомбі, – пишуть аналітики.

Фото: informnapalm.org

Фото: informnapalm.org

  • 10 жовтня 2022 року СБУ оголосила у розшук Медведєва.
  • 17 липня 2022 року Подоляк відповів Медведєву, який пригрозив Україні «судним днем».

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *