”Українці занадто волелюбні”: Кличко заявив, що перетворити Україну на авторитарну державу майже неможливо

Авторитаризм в Україні “практично неможливий”, заявив мер Києва Віталій Кличко, бо українці – волелюбні. Водночас міський голова столиці вважає, що демократія в нашій країні нібито перебуває під загрозою.

Відео дня

Про це політик висловився в коментарі німецькому виданню Der Spiegel. Журналіст запитав у мера Києва, чи “перебуває демократія під серйозною загрозою”. У статті сказано, що Кличко помовчав близько чверті хвилини, підібгавши губи, “ніби готував складну відповідь”. Після цього він сказав: “Так”.

Але, додав мер, “перетворити Україну на авторитарну державу просто так майже неможливо“. Українці занадто волелюбні для цього, пояснив він.

Кличко поділився своїми побоюваннями, що Україна нібито може “перестати відрізнятися від Росії, де все залежить від примхи однієї людини”.

На його думку, місцеве самоврядування є незалежним інститутом, але на нього “чиниться величезний тиск”.

“У перші місяці війни країна була без лідера, був відвертий хаос, і мери відіграли ключову роль як лідери думок, в обороні міст, у допомозі військовим. Наразі влада держави вважає мерів “атавізмом” і перешкодою для централізації”, – заявив політик.

Як писав OBOZ.UA:

– Київ підготував проєкт бюджету міста на 2014 рік і направить ще мільярд гривень захисникам України.

– Раніше Кличко повідомив, що депутати Київської міської ради розглянуть питання матеріального заохочення киян, мобілізованих до Збройних сил із грудня. Міська влада планує виплачувати по 30 тисяч гривень кожному новобранцю.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

12

12

6

7

4

0

3

78Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *