Україна підпише потужну безпекову угоду на саміті НАТО: заява Зеленського

У четвер, 4 липня, президент України Володимир Зеленський провів тривалу нараду щодо саміту НАТО у Вашингтоні. Він відбудеться вже наступного тижня.

Відео дня

Про це український лідер повідомив у традиційному зверненні. Він додав, що на цьому саміті НАТО Україна підпише потужну безпекову угоду.

“Підготовлена нова безпекова угода для України. Сильна угода, яка дійсно підтримає. Підтримає всю нашу архітектуру безпекових угод, незмінно будемо зміцнювати її. І це те, що гарантуватиме нашу безпеку до вступу України в НАТО. Рішення, яке незворотне”, – зазначив президент.

Він наголосив на тому, що саміт повинен стати сильним.

“Сильним для України та всіх наших партнерів. Відбудеться й засідання Ради “Україна – НАТО”. Працюємо над деталями нових рішень і нових документів, які підпишемо з партнерами. Мають бути хороші речі, зокрема щодо ППО”, – резюмував президент.

Нагадаємо, на саміті НАТО у Вашингтоні наступного тижня Україні запропонують “конкретні шляхи” для прискорення її вступу до Альянсу. Також обговорюватимуть, як допомогти Україні захиститися від російської агресії та підготуватися до членства в НАТО.

Зазначимо, що генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг раніше заявив, що на липневому саміті у Вашингтоні Україна не почує конкретних дат вступу до Північноатлантичного альянсу. Натомість очікується “чітке повідомлення про перспективи членства” нашої держави в НАТО.

Як відомо, лідери України та США Володимир Зеленський та Джо Байден 13 червня підписали угоду про гарантії безпеки. Вона діятиме десять років. У двосторонній угоді йдеться про безпеку, спрямовану на зміцнення оборони України від російських загарбників.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

8

4

8

4

1

0

38Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *