Україна готує другий Саміт миру: в ОП сказали, за яких умов можлива участь Росії

Уже цими вихідними у Швейцарії відбудеться Саміт миру, який ініціювала наша держава. Ця зустріч буде інавгураційною, а Україна тим часом уже готує другий Глобальний саміт миру, участь у якому може взяти й країна-агресор Росія.

Відео дня

Це буде можливо за умови, що РФ не диктуватиме свої умови, а слухатиме, що їй говорять інші держави. Відповідну заяву зробив заступник керівника Офісу президента України Ігор Жовква.

“На цьому Саміті миру ми, власне, будемо говорити вже за результатами першого Саміту і за результатами дорожньої карти про те, як саме говорити про мир в Україні. Ми не виключаємо цього – якщо країни, які поділяють спільний план, розроблений Україною та союзниками, будуть готові доносити це до країни агресора, і вона не диктуватиме свої умови, а слухатиме світову спільноту, можемо говорити також і про певні формати її участі”, – зазначив він.

За словами Жовкви, Україна вже спілкується з іншими країнами щодо проведення наступного Саміту миру – декілька з них висловили своє бажання прийняти такий захід у себе.

Він також розповів, що на першому Саміті країни обговорюватимуть ядерну та продовольчу безпеку, свободу мореплавства та повернення українських дітей, яких незаконно утримує на своїй чи окупованих територіях Росія.

Крім того, на заході планують розробити конкретний план дій для встановлення миру в Україні, базуючись на формулі миру президента Зеленського.

Як повідомляв OBOZ.UA, президент України Володимир Зеленський уже прибув до Швейцарії на Саміт миру. У заході візьмуть участь близько 100 країн і міжнародних організацій.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

7

5

7

6

0

0

40Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *