”Україна може покластися на нас”: глава МЗС Німеччини прибула до Києва, названо ключові питання переговорів. Фото

Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок уранці 11 вересня прибула до Києва. Це вже її четвертий візит в українську столицю з початку повномасштабного вторгнення РФ.

Відео дня

Глава дипломатичного відомства пообіцяла Україні продовжувати підтримку на шляху до Європейського Союзу. Про це повідомляє видання Tagesschau (щоб подивитися фото, доскрольте до кінця сторінки).

Політикиня прибула до столиці з візитом, який спочатку тримався у секреті з міркувань безпеки. Глава МЗС Німеччини пообіцяла підтримувати Україну у боротьбі з російськими окупантами. Водночас вона наголосила, що Україна має зосередити зусилля на подальших реформах.

Особливу увагу звернула Бербок на необхідність боротьби з корупцією в Україні. При цьому глава дипломатичного відомства заявила, що Україна може покластися на Німеччину щодо підтримки на шляху до ЄС.

“Україна захищає свободу всіх нас. Так само, як Україна стоїть за нас, вона також може покластися на нас. Німеччина надасть Україні рішучу підтримку на шляху до Європейського Союзу”, – заявила Бербок.

За словами Бербок, показники України в галузі судової реформи та законодавства про ЗМІ вже заслуговують на повагу. Однак вона додала, що в реалізації антиолігархічного закону та боротьби з корупцією належить ще багато чого зробити.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок заявила, що Берлін продовжить допомагати Україні, яка бореться із вторгненням Росії як на двосторонньому рівні, так і в міжнародних організаціях.

Раніше Бербок висловилася на підтримку передачі Україні крилатих ракет Taurus. Вона заявила, що Берлін “розглядає всі побажання” Києва, а повномасштабне вторгнення Росії показує, що “кожен день має значення”.

Як повідомляв OBOZREVATEL, Бербок вважає, що удари дронів по Москві, в яких Росія звинувачує Україну, не порушують міжнародне право. Адже це РФ напала на Україну і Київ має законне право захищатися.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі Obozrevatel та у Viber. Не ведіться на фейки!

12

12

0

1

1

0

0

66Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *