У світі може бути більше воєн, але ми маємо силу, щоб це зупинити – Зеленський

Фото: president.gov.ua

Світ має силу, щоб зупинити війни, кількість яких може зрости. І сила світу має спрацювати зараз – щоб зупинити Росію. Про це сказав у традиційному зверненні до українців Президент України Володимир Зеленський.

– Зараз через божевілля російських керівників для кожної нації світу – період невизначеності й небезпеки. Все частіше світ чує та переконується, що попереду може бути ще більше воєн. Але ми маємо силу, щоб це зупинити. Ми маємо силу захистити нормальне життя. Світ має цю силу. І вона має спрацювати зараз – має зупинити Росію. Я вдячний усім, хто допомагає. Дякую всім, хто захищає Україну, хто працює заради України й хто памʼятає: головне завдання – дати нашій державі всі можливості, щоб вигнати окупантів. Обовʼязково це зробимо, – сказав Володимир Зеленський.

Також Президент повідомив, що родинам Героїв сьогодні вручили сертифікати на 30. Це службовці Збройних Сил, Національної гвардії, Державної прикордонної служби, а також родина працівника ДСНС України.

– Всі абсолютно заслужені. Абсолютно достойні Герої. Воїни, які відзначились у боях у Гостомелі та інших містах і селах Київщини, на сході нашої держави, на Чернігівщині, Сумщині, Харківщині. На Донеччині, Луганщині. На півдні – при захисті Херсона. Герої України – льотчики, пілоти вертольотів, які у надзвичайно ризикованих, складних місіях доправляли в оточений Маріуполь необхідну зброю, амуніцію, забирали поранених. Зокрема, завдяки цьому Маріуполь бився, – сказав Президент.

Окрім того, гарант відзначив пілотів армійської авіації Сухопутних військ, які виконували цю місію нарівні з воїнами ГУР. Подякував кожній родині Героїв, усіх воїнів.

Володимир Зеденський розповів також, що сьогодні провів дві телефонні розмови – з премʼєр-міністром Албанії Еді Рама та президентом Обʼєднаних Арабських Еміратів. Подякував за незмінну й принципову підтримку України, розширення діалогу на рівні Україна – Балкани. Президенту ОАЕ подякував за посередництво заради звільнення полонених. Окрім цього, говорили про двосторонні відносини, про можливості підтримки України в різних сферах з боку Еміратів.

  • Президент Володимир Зеленський у п’ятницю, 19 січня, провів телефонну розмову з президентом ОАЕ шейхом Мухаммадом бін Заїдом Аль Нахайяном. Основною темою обговорення стала взаємодія країн для реалізації Формули миру.
  • Український лідер Володимир Зеленський заявив, що у всіх російських ракетах є іноземні компоненти. Він закликав західні країни блокувати шляхи обходу РФ санкцій.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *