Верховна Рада звільнила міністра аграрної політики Миколу Сольського

Фото: t.me/yzheleznyak

Верховна Рада звільнила Миколу Сольського з посади міністра аграрної політики та продовольства України. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк у своєму телеграм-каналі.

За відставку Сольського проголосували 273 народні депутати з 226 необхідних голосів. Один парламентар проголосував проти та ще 11 народних депутатів утримались. Перед голосування Микола Сольський виступив перед народними депутатами зі звітом.

Фото: t.me/yzheleznyak

  • Заява про відставку від міністра аграрної політики та продовольства надійшла до Верховної Ради 25 квітня. 22 квітня НАБУ повідомило Миколі Сольському про підозру в заволодінні державною землею на Сумщині. Справа стосується 2017 року, коли Сольський був юристом. 26 квітня міністр вийшов із СІЗО під заставу в 75 мільйонів гривень.
  • Микола Сольський був призначений на посаду міністра аграрної політики та продовольства України 24 березня 2022 року.
  • Раніше 9 травня Верховна Рада звільнила Олександра Кубракова з посади віцепрем’єра з відновлення – міністра розвитку громад, територій та інфраструктури. Фракція “Слуга народу” хоче розділити Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури на два відомства.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *