В Україну з візитом прибула премʼєр-міністерка Данії: вона виступила в Раді. Фото

У середу, 6 вересня, в Україну з офіційним візитом прибула прем’єр-міністерка Данії Метте Фредеріксен. Вона виступила у Верховній Раді, а також зустрілася із президентом Володимиром Зеленським, щоб обговорити новий оборонний пакет для нашої країни.

Відео дня

Про це повідомили в Офісі президента. Лідери держав провели спільну пресконференцію за підсумками своєї плідної бесіди.

“Як зазвичай, наші змістовні, максимально конкретні переговори. Новий оборонний пакет – це вже 12-й, – який готується цього місяця. Розмінування, відновлення, ситуація на полі бою, безпека Чорноморського регіону, наших портів”, – наголосив український гарант.

Фредеріксен зі свого боку наголосила, що для її держави та народу дуже важливо відстоювати цінності, за які бореться Україна. Перемогти терор, який Росія проводить на європейському континенті, щодня знищуючи українські міста й убиваючи людей, є метою всього цивілізованого світу.

Раніше повідомлялося, що державний секретар США Ентоні Блінкен має намір зустрітися із президентом України Володимиром Зеленським. Він прибув до України у середу, 6 вересня. Це вже третій візит держсекретаря США до України під час повномасштабної війни.

Нагадаємо, що перші поставки сучасних винищувачів F-16 від Данії в Україну відбудуться вже у 2023 році, до Нового року. Очікується, що країні спочатку передадуть шість літаків. Про це 20 серпня на спільній пресконференції з президентом України Володимиром Зеленським заявила прем’єр-міністерка Данії Метте Фредеріксен.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі Obozrevatel та у Viber. Не ведіться на фейки!

9

9

1

2

0

0

0

4Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *