В Італії зажадали створення армії ЄС, яка стане світовим миротворцем

Міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні виступив з ініціативою сформувати в Європейському Союзі єдину армію. На його думку, така структура могла б зіграти роль у підтримці миру та запобіганні конфліктам на європейському континенті.

Відео дня

Глава дипломатичного відомства наголосив, що тісніша європейська співпраця у сфері оборони є пріоритетом для партії Forza Italia, яку він очолює. Про це повідомляє видання Reuters.

Глава італійського МЗС заявив, що Євросоюзу потрібні єдині європейські збройні сили, які можуть стати миротворцями у світі.

“Це фундаментальна попередня умова для того, щоб мати можливість проводити ефективну європейську зовнішню політику”, – сказав Таяні.

Водночас, він зазначив, що загрозою для Євросоюзу можуть бути різні кризи – Близького Сходу до Індо-Тихоокеанського регіону. Таяні вважає, що лише з єдиною європейською армією ЄС зможе захистити своїх громадян.

“У світі з такими могутніми гравцями, як США, Китай, Індія, Росія, із кризами від Близького Сходу до Індо-Тихоокеанського регіону, італійських, німецьких, французьких чи словенських громадян може захистити лише те, що вже існує, а саме Євросоюз”, – зазначив міністр.

Крім того, Таяні сказав, що Євросоюз, що складається з 27 країн, має раціоналізувати своє керівництво та мати єдине президентство, а не нинішню структуру президента Європейської ради та президента Європейської комісії.

Нагадаємо, прем’єр-міністр Італії Джорджа Мелоні виступила за продовження та посилення військової допомоги Україні для боротьби з повномасштабним вторгненням Росії. Вона зазначила, що без підтримки української армії, війна була б ближчою до Європи, зокрема до Італії.

Як повідомляв OBOZ.UA, у травні 2023 року під час візиту до Італії президент України Володимир Зеленський зустрівся з Мелоні. Прем’єрка Італії заявила про непохитну підтримку України та схвалення Римом усіх 10 пунктів українського мирного плану.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

122

5

2

122

3

0

2

26Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *