”Тиск на Росію дає результат, лише коли він глобальний”: Зеленський звернувся до студентів провідних університетів Нідерландів. Відео

Президент Володимир Зеленський звернувся до студентів трьох університетів Нідерландів, визнавши важливий внесок їхньої держави у спільне вільне, демократичне та гуманне майбутнє. Він зауважив, що жодні матеріальні блага не повинні замінювати новому поколінню європейців ключові цінності, на яких стоять їхні країни.

Відео дня

Слова українського гаранта передає пресслужба його Офісу. Зеленський виступив у режимі онлайн-конференції у залах Лейденського університету, Університету Амстердама та Гаазького університету прикладних наук.

“Я вважаю, що нам вдалося об’єднати світ навколо України. Нідерланди, Європа, США, інші країни. Багато країн, до речі, Латинської Америки. Світ об’єднується в ООН, але в деяких рішеннях не об’єднується. І щодо трибуналу, і щодо потужнішого тиску на Російську Федерацію. Світ дуже часто змінює цінності на економічні відносини”, – наголосив лідер української нації.

Зеленський висловив тверде переконання перед аудиторією, що єдність і наполегливість мають дати результат у притягненні до відповідальності всіх, хто винен у розв’язанні війни проти України. Щоб засудити за первісний злочин – злочин агресії, потрібно мати знов-таки єдність.

“Вона нам дуже потрібна. Але це складно, щоб лідери різних держав світу підтримали трибунал, який засуджує лідера іншої держави. Навіть якщо вона пішла війною проти свободи і людей з іншої країни”, – підсумував президент.

Як повідомляв OBOZREVATEL, ще в травні Зеленський звернувся до випускників Університету імені Джонса Гопкінса – першого дослідницького університету в США. Він вітав їх із закінченням навчання в одному з найбільших університетів світу й закликав пам’ятати, що найціннішим ресурсом на планеті є час.

А у розмові з учнями у легендарному Гарварді у 2022 році Зеленський запевнив, що вільний світ сильніший за Росію та її амбіції, які йдуть у далеке минуле.

“Ми зможемо відновити мир – я в цьому не маю сумніву. Але відповідь на запитання, коли це станеться, залежить від відповіді на запитання, як часто ми діятимемо першими”, – сказав тоді український гарант.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі Obozrevatel та Viber. Не ведіться на фейки!

3

2

3

1

2

0

1

0Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *