Спікер Джонсон очікує ухвалення пакета допомоги Україні голосами демократів – Politico

Спікер Палати представників Майк Джонсон висловив сподівання, що голосами демократів буде ухвалено законопроєкт про допомогу Україні. Він припустив, що її можуть відділити від законопроєкту щодо Ізраїлю.

В інтерв’ю Politico політик розповів, що сподівається на використання процедури “календаря призупинення”, щоб подолати протидію з боку Республіканської партії. Досі на посаді спікера він застосовував цей підхід, ухвалюючи багато суперечливих законів.

“Я думаю, що це окремий законопроєкт, і я підозрюю, що його потрібно буде призупинити“, – сказав Джонсон про іноземну допомогу.

Спікер пояснив, що розділення допомоги Україні та Ізраїлю на два окремі законопроєкти “перебуває на стадії розгляду”.

Видання називає зазначені зауваження спікера найчіткішими з усіх, зроблених ним досі щодо своїх планів стосовно десятків мільярдів доларів іноземної допомоги, які розглядалися у Конгресі протягом багатьох тижнів. Зазначається, що це найчіткіший крок Джонсона щодо взяття на себе зобов’язання провести голосування щодо допомоги Україні. Хоча водночас його партія не зацікавлена у будь-якому новому фінансуванні зусиль Києва у боротьбі з Росією.

Крім того, Джонсон публічно заявив, що Палата представників звернеться до іноземної допомоги після того, як урядовий план фінансування, як очікується, буде винесений на розгляд обох палат Конгресу наступного тижня, а 22 березня настане крайній термін часткового шатдауну.

Як повідомляв OBOZ.UA:

– 12 березня демократи Палати представників почали збирати підписи, щоб спробувати розпочати голосування за пакет допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню в обхід спікера-республіканця Майка Джонсона. Відповідну петицію подав конгресмен Джим Макговерн.

– Спікер Палати представників Майк Джонсон обіцяв розблокувати допомогу Україні. Однак він зазначив, що Палата готує свій власний проєкт, який буде істотно відрізнятися від пакетного проєкту, затвердженого Сенатом минулого місяця.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

7

0

7

2

1

0

51Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *