Що робити через скасування статусу ‎обмежено придатний, пояснило Міноборони

Фото: REUTERS

Підписаний президентом закон про скасування статусу «‎обмежено придатний» опубліковано. Про це 4 квітня повідомило Міністерство оборони України. Також відомство пояснило, що тепер робити людям, які вже пройшли військово-лікарську комісію та мають статус «‎обмежено придатний».

Закон набуде чинності 4 травня 2024 року. Військовозобовʼязані та військові, які наразі мають статус «обмежено придатний», повинні повторно пройти ВЛК протягом дев’яти місяців, тобто до 4 лютого 2025 року.

Після повторного огляду військовозобов’язані, визнані непридатними, виключатимуться з військового обліку, а визнані придатними — можуть проходити службу. Військові, які визнані непридатними, — будуть звільнені з військової служби, а визнані придатними — продовжать службу.

Міноборони пояснило, що робити через скасування статусу «‎обмежено придатний». Фото: mil.gov.ua

  • 2 квітня президент України Володимир Зеленський підписав закон № 3621-IX, який, зокрема, передбачає скасування статусу «‎обмежено придатний».
  • 2 квітня президент Зеленський також підписав закони про зменшення мобілізаційного віку з 27 до 25 років та про електронний реєстр військовозобов’язаних.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *