Розвалить НАТО? ЗМІ повідомили про побоювання в ЄС через можливу перемогу Трампа на виборах

Серед урядів деяких країн Європейського Союзу зростає занепокоєння на тлі виборів президента США, які мають відбутися в листопаді 2024 року. Там побоюються, що в разі обрання Дональда Трампа НАТО загрожуватиме знищення.

Відео дня

Про це пише американська газета The New York Times, посилаючись одразу на кількох чиновників ЄС. За їхніми словами, повернення Трампа може означати не лише припинення підтримки Україні, а й “віддалення США від Європи та знищення НАТО”.

“У Європі існує великий страх, що друге президентство Трампа призведе до фактичного виходу США з НАТО”, – сказав колишній головнокомандувач Об’єднаних збройних сил Північноатлантичного альянсу Джеймс Ставрідіс.

За даними The New York Times, європейські посли та представники аналітичних центрів здійснюють таємні візити до соратників Трампа, щоб дізнатися про його наміри.

Нагадаємо, 45-й президент США Дональд Трамп неодноразово висловлювався проти допомоги Україні. Він також висловив готовність домовитись із президентом РФ Путіним ціною українських територій.

Як повідомляв OBOZ.UA:

– Трамп вперше в нинішніх передвиборчих перегонах випередив за рейтингами чинного президента Джо Байдена. Згідно з опитуванням, рейтинг Байдена рекордно впав до 40%.

– Трамп випереджає Байдена у п’яти з шести найважливіших штатів – Арізоні, Джорджії, Мічигані, Неваді та Пенсільванії.

– Нещодавно Трамп заявив, що взяв би віце-президентом антиукраїнського телеведучого Такера Карлсона.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

1

0

1

0

0

0

1

0Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *