Росія завʼязла у вуличних боях за Вовчанськ, – головнокомандувач ЗСУ Сирський

Фото: facebook.com/CinCAFofUkraine

Росія завʼязла у вуличних боях за Вовчанськ. Про це 23 травня повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський у своєму фейсбуці.

– Після перших незначних успіхів в ході наступальних боїв на Харківщині противник повністю завʼяз у вуличних боях за Вовчанськ та поніс дуже високі втрати в особовому складі штурмових підрозділів. Наразі ворог з різних напрямків перекидає резерви, намагаючись підтримати активні штурмові дії, але безуспішно, – розповів він.

В районі Липців Росія перейшла до активної оборони, проводить мінування та вогневе ураження позицій українських військ. 

На підступах до Часового Яру тривають інтенсивні бойові дії. Росія намагається за будь-яку ціну зачепитися за місто, використовує новітні Т-90М, БМП-3, БМД-4, які знищуються протитанковими засобами та FPV-дронами ще в ході висування.

Найбільш інтенсивні та жорсткі бої тривають на Покровському та Курахівському напрямках. Наступальні дії відбуваються як з використанням бронетехніки, так і в пішому порядку, нерідко – на мотоциклах та багі. 

На інших напрямках також неспокійно, але кількість та інтенсивність бойових дій там значно менша.

  • Росія розпочала новий наступ на Харківщині вранці 10 травня. Окремі групи окупантів зайшли до Вовчанська, який вже був окупований у 2022 році.
  • Голова Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов не виключив, що Росія також знову спробує наступати на Сумщині.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *