”Рішення має бути вже у вересні”: Зеленський вимагає від депутатів ВР невідкладно відкрити реєстр е-декларацій

Президент Володимир Зеленський очікує на нове голосування Верховної Ради за закон про електронне декларування. Він вимагає від депутатів, щоб рішення щодо цього було ухвалено вже цього місяця.

Відео дня

Про це Зеленський повідомив у вечірньому зверненні 12 вересня. За словами глави держави, він ветував закон одразу після того, як документ надійшов із парламенту.

“Одразу, як сьогодні вранці проголосований закон надійшов із Верховної Ради, підписав вето. Очікую нового голосування – із позитивом щодо негайного відкриття реєстру декларацій. Вже у вересні таке рішення має бути. Як, до речі, й стосовно законопроєкту щодо ПЕПів – політично значущих персон. І це питання не лише політичної відповідальності парламенту, а й наших переговорів із Євросоюзом щодо вступу”, – наголосив президент.

Зеленський додав, що новий “історичний крок” між Україною та Європейським Союзом має відбутися цього року.

“Всі гілки державної влади в Україні повинні спрацювати на цей крок”, – додав президент.

Як повідомляв OBOZREVATEL, 12 вересня президент Володимир Зеленський ветував законопроєкт про е-декларування, який залишає реєстри закритими.

Напередодні депутати Ради не підтримали правку про негайне відкриття декларацій. За цю поправку віддали голоси 199 нардепів за мінімального “порогу” у 226 голосів.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі Obozrevatel та Viber. Не ведіться на фейки!

2

2

0

0

0

0

0

70Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *