Прем’єрка Литви: ми зацікавлені в тому, щоб Україна була в європейській сім’ї і в НАТО

/>

Литва зацікавлена у якнайшвидшому приєднанні України до Євросоюзу та НАТО. Наша країна щодня бореться за право стати частиною великої європейської сім’ї та вже давно його довела.

Про це в інтерв’ю програмі Conflict Zone медіакомпанії DW сказала литовська прем’єрміністерка Інгріда Шимоніте. При цьому вона зауважила, що перешкоди для вступу України до ЄС та НАТО потребують стандартних процедур, що затягує процес.

“Ми зацікавлені в тому, щоб Україна була в європейській сім’ї, як і в сім’ї НАТО. Але для цього необхідний консенсус за столом переговорів, тому це займе деякий час”, – наголосила політикиня. 

Відео дня

Нагадаємо, початок переговорів щодо вступу України до Європейського Союзу до кінця 2023 року підтримує і Румунія. Тамтешній президент Клаус Йоганніс заявив, що особисто виступатиме з цією ініціативою у грудні на платформі Євроради.

Як повідомлявOBOZ.UA, згідно із заявою президента Євроради Шарля Мішеля, Україна стане єдиною темою обговорення на рівні глав держав та урядів на наступному саміті. Від допомоги Києву з боку членів ЄС залежить захист цінностей та інтересів блоку.

А президент Зеленський заявив, що наша країна виконала майже всі рекомендації Єврокомісії щодо вступу до Європейського Союзу. Він наголосив на важливості початку переговорів щодо членства вже цього року.

“Це ще й мотивація. Мотивація для нас, для наших воїнів, для всього нашого народу. Мотивація боротися, бути стійкими, пройти цю зиму і досягати наших національних цілей, незважаючи на будь-який російський терор”, – зазначив політик.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

18

3

0

18

2

0

0

6Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *