”Потрібно переконувати”: Резніков пояснив, чому Ізраїль не дає зброю Україні

Політики Ізраїлю досить стримані в наданні військової допомоги Україні, оскільки держава має високу частку проросійського населення. Влада ухвалює рішення з огляду на внутрішньо політичну ситуацію.

Відео дня

Про це в ефірі національного телемарафону розповів міністр оборони Олексій Резніков. Він наголосив, що наразі Ізраїль обстоює позицію, що відкрита допомога Україні означатиме руйнування балансу всередині країни та створюватиме ризики.

“Проросійського населення там достатньо. Відповідно, політики відтанцьовують ці речі”, – зазначив міністр, додавши, що зараз у цій державі “потрібно проводити агітацію та переконувати”.

Нагадаємо: раніше Ізраїль дозволив експорт до України систем боротьби з іранськими дронами. Держава затвердила ліцензії на можливий продаж пристроїв. Рішення про військову допомогу України Ізраїль ухвалив вперше з початку війни РФ у нашій країні. До цього держава не надавала її, побоюючись, що такий крок може створити напруженість у відносинах із Росією та завдати шкоди інтересам безпеки Ізраїлю в Сирії.

В озвученій ізраїльським виданням інформації йдеться про засоби радіоелектронної боротьби для придушення та знищення безпілотників, які можуть бути розташовані поруч з електростанціями або іншими важливими об’єктами, хоч жодної назви офіційно чи неофіційно поки не називається.

Як повідомляв OBOZREVATEL:

– після російських обстрілів цивільних об’єктів у Запоріжжі 21 березня офіційний Київ укотре звернувся до держави Ізраїль щодо надання військової допомоги, зокрема – систем ПРО для захисту мирного населення;

– раніше президент України Володимир Зеленський закликав Ізраїль стати на сторону нашої держави у війні, яку розв’язала країна-агресор Росія. Він нагадав, що ця країна також страждає від дій агресора.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі Obozrevatel та у Viber. Не ведіться на фейки!

4

0

0

4

0

0

0

16Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *