Понад 50 країн візьмуть участь у зустрічі щодо Формули миру в Україні

Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Президент Володимир Зеленський заявив, що у зустрічі щодо Формули миру в Україні, яка запланована наступного тижня на Мальті, візьмуть участь понад 50 країн. Про це сказав у своєму вечірньому відеозверненні.

– Активно готуємо нову зустріч за Формулою світу… Вагомих держав світу буде представлено – перелік учасників фактично щодня збільшується. Понад 50 учасників очікуємо, – зазначив він. – Зокрема, сьогодні президент Реджеп Тайіп Ердоган підтвердив, що Туреччина братиме участь у зустрічі… Кількість учасників дуже серйозна. Саміт відбудеться у Чехії. Я вдячний усім у світі, хто приєднався і готовий разом із нами на рівні парламентської дипломатії працювати заради безпеки, заради миру у всій Європі, без жодних винятків для будь-яких частин нашого континенту, – зазначив Зеленський.

Президент поінформував, що цього тижня він мав дев’ять міжнародних розмов, метою яких був, зокрема, захист України та українців. Раніше він говорив із президентом Туреччини Ердоганом, до цього – з президентом Фінляндії, з прем’єр-міністром Канади, з президентом Південної Африки, з прем’єр-міністром Норвегії, також із президентом Франції, з генеральним секретарем ООН, із президентом США, з канцлером Німеччини. Головне у всіх цих переговорах – захистити життя і людей, мирних людей, не дати дестабілізації поширитися ще й іншим регіонам світу, не дати розтратити нашу роботу з консолідації світової більшості заради міжнародного права, підкреслив він.

На Мальті пройдуть мирні переговори щодо України, в яких візьмуть участь радники глав держав. Зустріч відбудеться 28 та 29 жовтня. Міністерство закордонних справ Мальти заявило, що надання платформи для проведення саміту є “найконкретнішою підтримкою”, яку може надати країна.

 

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *