“Партнери бачать, що відбувається в Україні”: Зеленський зустрівся з делегацією Конгресу США. Фото

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з делегацією Сполучених Штатів Америки, що складалася з представників обох партій та обох палат Конгресу. Серед них були сенаторка від Республіканської партії Джонні Ернст, члени Палати представників від Демократичної партії Вайлі Нікел, Том Своззі, Майкл Квіглі, а також від Республіканської партії Ешлі Гінсон і Чак Едвардс.

Зустріч відбулася під час робочої поїздки глави держави на Чернігівщину. Про це повідомили в Офісі президента.

Під час зустрічі Зеленський висловив подяку Президенту США Джозефу Байдену, його адміністрації, обом палатам та партіям Конгресу США за постійну підтримку України у контексті російської агресії.

“Вдячний за візит представницької двопартійної та двопалатної делегації на Чернігівщину, який є потужним сигналом підтримки для всіх українців. Дуже важливо, що в селі Ягідне ви на власні очі побачили жахливі наслідки російської агресії”, – зазначив президент.

Він також висловив надію на швидке ухвалення рішення щодо виділення пакету підтримки Україні.

“Підкреслив, що життєво необхідне якнайшвидше ухвалення Конгресом США рішення про подальшу підтримку нашої держави, про відповідний пакет для захисту від російського терору і для наших подальших активних дій. Це те, що точно зміцнить Україну та життя загалом”, – сказав Зеленський.

Крім того, глава держави детально проінформував американську делегацію про ситуацію на передовій, потреби українських сил оборони, а також про масштаби незаконної депортації українських дітей до Росії.

Президент відзначив роль Конгресу США у формуванні правового контексту щодо використання заморожених російських активів для потреб України.

Також він додав, що вкрай важливою є підтримка партнерів щодо виробництва зброї та боєприпасів в Україні.

“І я вдячний усім в Сполучених Штатах, кожному американському серцю, яке так само, як і ми в Україні, не підкорюється злу та цінує життя”, – резюмував Зеленський.

Нагадаємо, Голова держави Володимир Зеленський 5 квітня нагородив військових і цивільних за оборону та звільнення Чернігівської області від російських загарбників. Урочистості відбулися з нагоди другої річниці визволення області.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

17

17

4

4

14

6

90Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *