“Після цього ми в Євросоюзі”: Кулеба назвав три кроки до повноправного членства України в ЄС

Україна буде в трьох кроках до повноправного членства в Євросоюзі після того, як завершаться переговори про вступ до ЄС. Переговори розпочнуться вже 25 червня.

Відео дня

Про це очільник МЗС Дмитро Кулеба повідомив в ефірі телемарафону. Дипломат зазначив, що вступ України до ЄС стане подією глобального значення.

“Завтра буде інавгураційна частина, потім будуть шість кластерів переговорів, які відкриватимуться і закриватимуться, це вже спеціалісти у відповідних галузях працюватимуть і приводитимуть законодавство України у відповідність до стандартів ЄС”, – заявив Кулеба.

За словами глави МЗС, цими трьома кроками будуть, зокрема:

– висновок Єврокомісії про успішне завершення переговорів та досягнення Україною відповідності критеріям вступу;

– рішення про підписання Угоди про вступ України до ЄС;

– ратифікація угоди парламентами держав-членів ЄС та набуття Україною повноправного членства в Євросоюзі.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявив, що 25 червня, коли мають початися переговори щодо вступу України до ЄС, стане днем, до якого українська держава йшла протягом десятиліть. За його словами, Україну тепер не збити зі шляху до об’єднаної Європи.

Як повідомляв OBOZ.UA:

– Євросоюз ухвалив рішення 25 червня розпочати переговори щодо вступу України до блоку. Аналогічні переговори розпочнуться і з Молдовою.

– 21 червня Зеленський підписав указ, яким затвердив склад делегації для участі в переговорах щодо вступу до ЄС. Її очолить віцепрем’єрка з європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина.

– Переговори відбуватимуться за новою моделлю. Угода містить 35 розділів, по кожному буде створено делегацію. За стандартною схемою відкривається один із розділів і доки його не буде закрито, переговори за іншим розділом не відкривають.

– Президент Української асоціації зовнішньої політики Володимир Хандогій найбільш реалістичним терміном вступу України до ЄС вважає 2030 рік.

– Глава МЗС Дмитро Кулеба заявив, що Україна встановила рекорд, здійснивши шлях від заявки на членство в ЄС до початку переговорів трохи більше ніж за два роки.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

6

6

4

6

4

0

30Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *