Олександр Кірш: Вибачте, що відверто — Блоги | OBOZ.UA

В документі від 15 квітня 2022 року, що був запропонований росією в Стамбулі на перемовинах з Україною, як свідчить The Wall Street Journal, мордор претендував лише на Крим, і навіть питання Донбасу виносилося за дужки, причому росія не була проти ані вступу України до ЄС (не можна було тільки в НАТО), ані гарантій безпеки їй від США, Великої Британії й Франції (плюс Китаю й навіть власне росії, але то таке).

Були також жорсткі обмеження щодо чисельності української армії й її зброї, певні вимоги щодо застосування російської мови тощо. Але в цілому після того, як за неповних два роки після тієї пропозиції загинули десятки тисяч українських воїнів, позиція мордора не пом’якшилась, а навпаки: тепер він хоче не тільки Крим, але й Донбас, і вкрадений Південь.

Тоді ж — після відмови України від запропонованої м’якої капітуляції — Захід нарешті посилив допомогу, але ніколи ця допомога не була такою, щоб забезпечити українську Перемогу: шановна Цивілізація постійно зволікала й запізнювалась — на відміну, до речі, від ірану й особливо (хоча й не одразу) північної кореї, які робили й роблять для росії все, що їй потрібно, й виявляються в цьому плані крутішими за все НАТО.

Україна віддає життя кращих із кращих, ризикуючи усім, щоб стати повноправною країною Заходу, а Захід більш думає про Мексику й фермерів та, як завжди, про те, щоб не допомагати занадто багато, занадто рішуче й занадто швидко.

Ми б’ємось і за себе, і за Захід, бути з ним і в ньому — наша мета, але він — в Будапешті нас роззброїв, в Бухаресті не взяв до НАТО, а потім (під час війни), здається, кудись пішов. В нього постійна втома, постійні вибори, йому постійно потрібні чергові канікули. “Україно? Ну на тобі трохи. Йди собі, бийся. Тільки не заважай.”

Важливо: думка редакції може відрізнятися від авторської. Редакція сайту не відповідає за зміст блогів, але прагне публікувати різні погляди. Детальніше про редакційну політику OBOZREVATEL – запосиланням…23

23

1

0

0

4

30Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *