Олександр Кірш: Некерований світ: 11 тижнів підвищеного ризику в найближчому майбутньому — Блоги | OBOZ.UA

Нам треба встигти перемогти до 5 листопада наступного року не тільки для того, щоб посприяти Байденові залишитись в Білому домі.

Відео дня

Справа ще й у тім, що у разі зміни першої особи Головної країни світу 77 діб — з вечора вівторка 5 листопада 2024 року, коли оприлюднять перші результати екзит-полів, по вечір вівторка 21 січня 2025 року, коли новий президент вже встигне зробити після вчорашньої інавгурації головні призначення, — в Сполучених Штатах не буде повноцінного президента й повноцінної влади.

(При цьому майже місяць водночас не працюватиме, між іншим, і Конгрес, відзначаючий різдвяні й новорічні свята на своїх канікулах.)

У разі ж, якщо зміна президента стане усіма очікуваною ще раніше згідно із попередніми опитуваннями, які дадуть суттєву перевагу саме такому варіанту, цей важкий для всього світу період виявиться ще довшим, бо фактично почнеться передчасно.

Звичайно, якщо в ці 11 тижнів, що можуть виявитись для людства багато в чому вирішальними, обидва американських президенти — той, чия каденція закінчується, й той, чия починається, керуватимуть Сполученими Штатами фактично разом і без протиріч між собою, ситуація, безумовно, вже не буде настільки загрозливою. Але шансів на таке відповідальне порозуміння й на спільні їх узгоджені дії, відверто кажучи, небагато — з урахуванням протилежності їх позицій майже з усіх ключових питань, а також особливостей протистояння й особливостей персональних.

Підвищені ж ризики цього періоду пов’язані, в першу чергу, з можливістю активізації росією воєнних дій, в тому числі заборонених усіма конвенціями, наслідками чого можуть стати незвично чисельні жертви — як серед військових, так і серед цивільного населення, не виключаючи при цьому ані застосування ядерної зброї, ані нападу на певні країни НАТО.

Фактично два президенти США водночас — формальний і той, на кого всі вже орієнтуються, — це за такої ситуації ще гірше, ніж жодного. Тобто у разі зміни американського президента 11 перехідних тижнів набувають під час певних небезпечних подій у світі і за певних обставин величезного значення. Тож всі суттєві питання бажано вирішити й узгодити (з реальними гарантіями!) до настання цих 77 діб надзвичайної потенційної турбулентності.

В тому числі є неприпустимим, якщо путіна до цього ще не буде ліквідовано в будь-який засіб. Дедлайн, таким чином, визначено американським законодавством.

Важливо: думка редакції може відрізнятися від авторської. Редакція сайту не відповідає за зміст блогів, але прагне публікувати різні погляди. Детальніше про редакційну політику OBOZREVATEL – запосиланням…

10

10

1

1

3

1

0

0Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *