Олександр Кірш: Нацвідбір на Євробачення засвідчив: обирати Президента України можна тільки наживо — Блоги | OBOZ.UA

Якщо навіть випробування Євробаченням “Дія” не пройшла, як можна на неї сподіватись настільки, щоб довіряти їй вибори голови держави? Й що потім? “Вибачте, наразі результати не встановлено — можливо, з’являться якимось чином завтра”?

Відео дня

Справа не стільки в відтермінуванні на добу, скільки в тому, що за цю добу можна зробити за бажання з результатами.

В мордорі онлайн-вибори запроваджують лише тому, що за цим процесом там взагалі ніхто ззовні не спостерігає — хіба що якісь азіатські сателіти.

З таким самим успіхом там могли б запропонувати громадянам о певній годині просто водночас вигукнути прізвище бажаного президента — й інтегральний звукороспознавач одразу б видав найточніші й найшвидші підсумки.

Звичайно, є країни, які вміють все, що робиться за допомоги електроніки, ефективно контролювати. Але й навіть там невідомо, чи не втрутиться той самий мордор і чи не переверне всі результати догори дриґом.

Україні ж, як ми тепер бачимо, щоб все завалити, й ворог не потрібен. Хоча він є. Як є й вітчизняні потенційні спотворювачі-фальсифікатори. Тож тільки наживо. Без онлайн-експериментів. Одна справа — просто зіпсувати величезне шоу й зовсім інша — оголосити не того головою держави.

Найгірший аргумент за онлайн — а ми інакше зараз не можемо. Не можемо — то й не треба. Але це не привід називати виборами те, що ними аж ніяк не є.

Важливо: думка редакції може відрізнятися від авторської. Редакція сайту не відповідає за зміст блогів, але прагне публікувати різні погляди. Детальніше про редакційну політику OBOZREVATEL – запосиланням…

84

84

1

4

6

5

3

108Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *