Незалежно від позиції окремих країн, Україна чітко визначила курс на членство в НАТО, – Шмигаль після зустрічі з Фіцо

на членство в НАТО, – Шмигаль після зустрічі з Фіцо />

Україна продовжить курс у НАТО, заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль після зустрічі з прем’єром Словаччини Робертом Фіцо. Це рішення не залежить від “позиції та бажання окремих країн”.

Відео дня

Як відомо, Фіцо проти приєднання Києва до Північноатлантичного альянсу, про що він заявляв публічно. На брифінгові в Ужгороді, де 24 січня Шмигаль провів переговори зі словацьким колегою, очільник українського уряду сказав:

Незалежно від позиції та бажання окремих країн, Україна чітко визначила курс на членство в альянсі“.

Також він зазначив, що Фіцо поважає суверенітет і територіальну цілісність нашої держави.

Нагадаємо, раніше прем’єр-міністр Словаччини пояснив своє небажання бачити Київ у НАТО загрозою Третьої світової війни. Він повідомив, що блокуватиме рішення.

“Я скажу, що я проти членства України в НАТО, що матиму право вето і блокуватиму це, тому що це буде фундаментом Третьої світової війни”, – говорив Фіцо.

Він не проти євроінтеграції України, але категоричний у питанні приєднання до Північноатлантичного альянсу. Фіцо заявляв, що вірить, що “цього ніколи не станеться”. Словаччина, нагадаємо, є членом НАТО з 2004 року.

Як писав OBOZ.UA:

– 24 січня Роберт Фіцо прибув із візитом в Україну. Він приїхав до Ужгорода. Там прем’єр Словаччини зустрівся з українським колегою Денисом Шмигалем.

– Було оголошено, що наша країна отримає від приватних компаній Словацької Республіки броньовані екскаватори й розмінувальні машини на базі танка Т-72 для будівництва ліній оборони.

– За підсумками переговорів сторони досягли наступних домовленостей: Братислава не блокуватиме купівлю Києвом зброї та техніки у словацького бізнесу; Словаччина підтримає програму Ukraine Facility, яка передбачає виділення Україні від ЄС 50 млрд. євро; прем’єр Фіцо запевнив у повній підтримці євроінтеграційних прагнень нашої країни.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Чи не ведіться на фейки!

7

5

3

7

1

0

2

0Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *