”Не зраджуйте віру в Європу”: Зеленський звернувся до лідерів ЄС і зробив застереження щодо Росії. Відео

Президент Володимир Зеленський звернувся до 27 лідерів країн Європейського Союзу із закликом не зраджувати віру в Європу. Глава держави закликав європейських політиків бути рішучими, а також застеріг про небезпеку Росії для всіх країн ЄС.

Відео дня

За словами президента, зараз важливо, щоб Європа не впала у нерішучість. Про це Зеленський заявив у ході відеозвернення до європейських політиків, передає пресслужба його Офісу.

Зеленський підкреслив, що Київ виконав свою “домашню роботу”, яка була необхідною для початку переговорів щодо вступу України до Європейського Союзу. При цьому глава держави наголосив, що у контексті обіцяного рішення не почув жодних контраргументів, чому Україні не вдалося б реалізувати план, узгоджений усією Європою.

“Ми з вами за цей рік ні в чому не схибили. Ні в чому. Європа пройшла цього року гідно. Не було боягузтво. Не було нерішучості. І Путін через рік нічого не виграв. Ні в боях проти України, ні в спробах розділити. і принизити європейців. Він усе програв за цей рік. Дуже важливо, що він програв не лише в Україні, а й у кожному аспекті європейського життя”, – заявив президент та закликав Європу виконати свої обіцянки.

Президент зазначив, що якщо Європа відвернеться від України, то російський диктатор Володимир Путін, напевно, використовує це проти всієї Європи. Тому глава української держави закликав європейських політиків не дозволити ватажку Кремля здобути першу та єдину перемогу у році.

“Я прошу вас сьогодні про одне – не зраджувати людям та їх вірі в Європу. Якщо в Європу ніхто не вірить, що збереже Європейський Союз? Люди в Європі не побачать жодної користі, якщо Москва отримає з Брюсселя пас у вигляді негативу щодо України “Путін цим точно скористається і проти вас особисто, і проти всієї Європи”, – пояснив Зеленський.

Нагадаємо, прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, якого називають “другом Путіна”, на початку ключового для України саміту Європейського Союзу (ЄС) 14-15 грудня заявив, що Будапешт буде блокувати і виділення фінансової допомоги Україні з бюджету ЄС, і початок переговорів щодо вступу країни до блоку.

Як повідомляв OBOZ.UA, раніше ЄС дозволив виділити Угорщині понад 10 млрд із 30 млрд євро фінансової допомоги. Будапешт хотів розблокувати весь пакет і називав це умовою зняття свого вето з рекордної підтримки для України. Шантаж від уряду Орбана не торкався питання вступу України до ЄС – це рішення Угорщина обіцяла все одно заблокувати.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

15

15

4

6

3

1

2

45Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *