“Наш договір вийшов на фінішну пряму”: глава МЗС Канади прибула з візитом в Україну і зробила заяву про гарантії безпеки

До України з робочим візитом 2 лютого прибула міністерка закордонних справ Канади Мелоні Жолі. Вона розповіла, що нині Оттава веде з Києвом переговори щодо гарантій безпеки для нашої держави.

Відео дня

Наразі перемовини вийшли на фінішну пряму. Про це Жолі заявила у ході спільного зі своїм українським колегою Дмитром Кулебою брифінгу у Києві.

Очільниця зовнішньополітичного відомства Канади підкреслила, що її держава налаштована на продовження довгострокової підтримки України на тлі російської агресії та загрози її повторення у майбутньому.

“Ми знаємо, що навіть після війни Україна залишиться з таким небезпечним сусідом як Росія, тому Канада мусить і надалі надавати допомогу, яка буде постійною, надійною. Ця допомога буде включати наші зобов’язання щодо довготермінових безпекових зобов’язань”, – наголосила Мелоні Жолі.

Канада має намір укласти договір щодо гарантій безпеки для України, який буде співзвучним з договорами, які укладають інші країни G7 

“На саміті НАТО було вирішено, що кожна країна “Великої сімки” обговорить окремі безпекові договори з Україною, але вони будуть співзвучними. Ми сподіваємось, що наш договір вийшов на фінішну пряму”, – підкреслила вона.

Нагадаємо, 12 січня президент України Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак  підписали  угоду про співробітництво України і Британії у сфері безпеки. Цей документ, що діятиме упродовж 10 років, став першим безпековим договором з передбачених Спільною декларацією G7 про підтримку України.

Нині тривають переговори щодо двосторонніх угод у сфері безпеки між Україною та низкою інших країн, зокрема США, Канадою, Румунією, Францією, Німеччиною, Італією.

Нещодавно стало відомо, що президент Франції Еммануель Макрон  підпише двосторонню угоду про безпеку з Україною під час візиту до Києва у лютому 2024 року.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

15

15

0

4

3

0

0

0Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *