На кордоні під час спроби втечі затримали екснардепа Партії регіонів Владислава Лук’янова

СБУ затримала екснардепа Партії регіонів Владислава Лук’янова під час спроби виїхати за кордон. Йому повідомили про підозру у виправдовуванні російської збройної агресії. Про це повідомила пресслужба СБУ, не називаючи ім’я екснардепа. “Українська правда” з посиланням на джерела написала, що мова йде про Лук’янова.

– Кіберфахівці Служби безпеки завадили втечі з України колишнього народного депутата від забороненої Партії регіонів, який сприяв збройній агресії рф. Зловмисника затримано поблизу прикордонного пункту пропуску на Одещині. Звідти 60-річний фігурант намагався виїхати до сусідньої країни як особа непризовного віку, – сказано у повідомленні СБУ.

За даними слідства, у 2020 році Лук’янов став депутатом міськради Бахмута від забороненої партії ОПЗЖ. Після захоплення частини регіону він почав співпрацювати з росіянами та перереєстрував свою компанію інтернет-провайдера за російським законодавством. Згодом переїхав на підконтрольну Україні територію і керував компанією у віддаленому режимі.

Лук’янов у 2014 році. Фото: 24tv.ua

  • Лук’янову 60 років. Він був одним з лідерів Партії регіонів і публічним спікером команди експрезидента-втікача Віктора Януковича.
  • У вересні 2014 року МВС порушило кримінальну справу проти 24 нардепів від депутатської групи “За мир і стабільність”, які брали участь в засіданні держдуми РФ. Серед них був Владислав Лук’янов. 

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *