”Ми ще сильніші, коли ми разом”: Зеленський привітав Туска з призначенням і запросив до України

Президент України Володимир Зеленський привітав Дональда Туска із призначенням на посаду премʼєр-міністра Польщі. Із новими очільником польського уряду гарант провів телефонну розмову, перебуваючи із візитом у столиці Норвегії Осло. 

Відео дня

Повідомлення про це зʼявилося в офіційному Telegram-каналі глави держави. “Привітав мого друга з призначенням на посаду очільника уряду та початком нової сторінки двосторонніх відносин”, – зазначив Зеленський. 

Він висловив переконання в тому, що з новим урядом Польщі Україна зможе швидше розв’язати всі питання міждержавних відносин на взаємовигідній основі.

“Напередодні засідання Європейської ради обговорили її майбутні рішення, що сприятимуть єдності всієї європейської спільноти. Почув слова щирої підтримки. Ми ще сильніші, коли ми разом – Україна та Польща”, – повідомив президент. 

Також Зеленський і Туск узгодили графік подальших контактів. Крім того, гарант запросив польського премʼєра за найближчої нагоди відвідати Україну. 

Як повідомляв OBOZ.UA:

– 13 грудня у президентському палаці у Польщі відбулася церемонія приведення до присяги уряду нового прем’єра Дональда Туска. Він повернувся на посаду після дев’ятирічного перебування в опозиції.

– Прем’єр розпочав роботу на посаді зі звільнення керівників усіх п’яти спецслужб країни – усіх без винятку.

– Появи Дональда Туска при владі чекали і в нашій державі, і в Євросоюзі. Про те, чого очікувати Україні від нової влади у Польщі, читайте в нашому матеріалі. 

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

2

0

0

2

0

0

0

0Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *