Мера Сум, якого звинувачують у хабарництві, випустили під заставу: названо суму

Мера Сум Олександра Лисенка відпустили з-під варти у зв’язку із внесенням застави 5 жовтня. ЇЇ сума – 3 мільйони гривень.

Про це повідомили в пресслужбі Вищого антикорупційного суду. Нагадаємо, що запобіжний захід політику було обрано 4 жовтня.

Прокурори наполягали, щоб суд визначив більший розмір застави (10 мільйонів гривень). Суддя ВАКС задовольнив клопотання звинувачення частково.

Відео дня

Розслідування стосується хабаря в особливо великому розмірі – 2 130 000 гривень. Під час судового засідання Лисенко провину не визнавав. Він стверджував, що хабаря йому не пропонували й жодних грошей він не отримував.

У справі є другий підозрюваний – директор Департаменту інфраструктури міста Сумської міської ради Олександр Журба. Його також заарештували з альтернативою внесення застави (1 476 200 гривень).

Як писав OBOZREVATEL:

– Мера Сум і директора Департаменту інфраструктури міськради було затримано 2 жовтня. За даними слідства, чиновники вимагали гроші від місцевих підприємців, які займалися вивезенням сміття за безперешкодне ведення бізнесу в Сумах. Обох було викрито “на гарячому”.

– Лисенку та Журбі повідомили про підозру за ч. 4 ст. 368 КК України. Санкція статті передбачає від чотирьох до восьми років ув’язнення із конфіскацією майна.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі Obozrevatel та у Viber. Не ведіться на фейки!

28

1

28

14

2

0

16

81Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *