Макрон: саміт G20 ще раз підтверджує ізоляцію Росії

Президент Франції Еммануель Макрон стверджує, що результати зустрічі глав країн G20 та узгоджена 9 вересня загальна заява наголошують на міжнародній ізоляції Російської Федерації. Він зробив висновок з тієї причини, що більшість країн “Великої двадцятки” засуджують війну в Україні.

Відео дня

Про це повідомляє Reuters. У ході саміту було підписано декларацію G20, яка, за словами Макрона, не є дипломатичною перемогою РФ.

“Цей саміт G20 ще раз підтверджує ізоляцію Росії. Сьогодні більшість членів G20 засуджують війну в Україні та її наслідки”, – сказав Макрон 10 вересня на прес-конференції після церемонії закриття саміту.

На думку Макрона, G20, спочатку створена для вирішення міжнародних економічних питань, не завжди є придатною платформою для досягнення дипломатичного прогресу в контексті українського конфлікту. Він наголосив, що затверджену заяву G20 не слід розглядати як дипломатичну перемогу Росії.

Важливо відзначити, що в рамках G20 було прийнято декларацію, в якій уникалися прямі засудження Росії за її участь у збройному конфлікті, проте акцентувалася увага на стражданнях людей, викликаних цим конфліктом, і закликалося всі держави утримуватися від застосування сили для захоплення територій. Цей узгоджений підхід став несподіваним з огляду на різке протистояння та розбіжності у поглядах на конфлікт, які переважали у тижнях, що передували саміту. Західні країни наполягали на засудженні російської військової акції, тоді як Росія погрожувала блокувати будь-яку резолюцію, яка не відображає її позиції.

Як повідомляв OBOZREVATEL, у столиці Індії, місті Нью-Делі, 9 вересня стартував саміт “Групи двадцяти”. На полях дводенного саміту лідери 20 країн із найпотужнішою економікою обговорюватимуть не лише економічні питання, а й розв’язану Росією війну проти України та її наслідки для глобальної продовольчої безпеки.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі Obozrevatel та у Viber. Не ведіться на фейки!

9

0

0

9

1

0

2

0Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *