Критична ситуація на фронті: Порошенко у Берліні закликав союзників невідкладно надати Україні “Петріоти” і “Тауруси”

Петро Порошенко у Берліні провів зустріч із головою комітету у закордонних справах Бундестагу Міхаелем Ротом. П’ятий президент подякував за лідерство Німеччини у підтримці України.

Про це Порошенко написав у соцмережах. 

“Перед кожною міжнародною поїздкою я відвідую фронт і спілкуюся з нашими героями, щоб з перших вуст передати нашим партнерам інформацію про реальну ситуацію на полі бою та потреби українського війська для відсічі путінській навалі. Тому сьогодні я чітко наголосив на тому, що критична ситуація на фронті потребує невідкладної та значно потужнішої допомоги союзників, передусім засобами протиповітряної оборони, зокрема “Петріот”, артилерійськими снарядами та ракетами для ураження російських військ на далекій відстані, включаючи системи “Таурус”, – написав Порошенко.

Він також ознайомив Міхаеля Рота з новітніми ефективними розробками Фонду Порошенка в царині радіоелектронної боротьби, так званим проєктом “Ай-Петрі”.

“Відзначив необхідність ефективної політичної, економічної та військово-технологічної мобілізації країн Заходу для забезпечення поразки агресивного путінського режиму в Україні”, – зазначив Порошенко. 

“Рецепт нашої перемоги зрозумілий: єдність, більше потужної зброї, більше пекельних санкцій, більше всебічної підтримки України, членство України в ЄС та НАТО. Потрібні рішучість та політична воля країн Заходу”, – переконаний Петро Порошенко.

Петро Порошенко у Берліні бере участь у Конгресі Християнсько-демократичного союзу Німеччини, присвяченому підготовці до загальноєвропейських виборів. Порошенко проведе низку двосторонніх зустрічей з представниками німецьких політичних та експертних кіл, а також виступить на форумі, організованому Фондом Конрада Аденауера. 

Головними темами стануть питання посилення політичної, військової та фінансової підтримки України з боку Німеччини, шляхів досягнення спільної перемоги над російським агресором, невідкладного запуску вступних переговорів з ЄС, запрошення України приєднатись до Вашингтонського договору НАТО на ювілейному саміті Альянсу та  зміцнення демократичної стійкості в нашій державі.

31

31

1

3

6

0

00Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *