”Крим чекає, а з Донбасом буде дуже складно”: Зеленський окреслив перспективи деокупації захоплених Росією територій. Відео

Президент Володимир Зеленський зазначив, що захоплений Росією в 2014 році Крим, ймовірно, деокупувати буде легше, аніж Донбас. Йдеться не тільки про звільнення територій, але й ментальне повернення людей до України.

Відео дня

Про це він говорив на зустрічі 29 листопада зі студентами трьох вищих навчальних закладів Миколаєва. Відео опублікувала пресслужба Офісу президента.

“Попри російську війну наша молодь залишається в Україні та здобуває тут вищу освіту. А коли молодь в Україні, це один із найсильніших чинників мотивації, щоб перемогти в цій війні”, – сказав президент на зустрічі.

Під час спілкування він говорив про деокупацію, вказавши, що “Крим чекає” цього, а ось із тимчасово окупованими територіями Луганщини і Донеччини “буде дуже складно”.

За його словами, партнери колись заявляли, мовляв, Україні буде “майже неможливо повернути Крим і дуже складно повернути Донбас”. Він погодився, що території повертаються з людьми, і якщо їхні жителі не хочуть повертатися до України – з деокупацією дійсно буде дуже складно.

Зокрема, на думку президента, повернути Донбас буде ментально складніше, оскільки з окупацією 10 років тому була контактна лінія і постійні бойові дії. Крім того, там було багато сепаратизму, частина людей з подачі країни-агресора РФ пройшла війну. Натомість на півострові бої не велися.

“Стосунки зрозумілі. І навіть зараз, коли Росія проти нас воює, найжорсткіші сепаратисти стоять, біжать росіяни, а ці стоять. Це також про щось говорить. А бойових дій у Криму не було, тому я вважаю, що Крим чекає дуже на повернення, а Донбас також чекає, але буде дуже складно, бо велика частина цієї території була окупована і максимально мілітаризована… Нам головне – зберегти те, що в нас є, все інше обов’язково повернеться”, – підкреслив Зеленський.

Як повідомляв OBOZ.UA, у вересні 2023 року президент Володимир Зеленський підписав закон про зміну адміністративно-територіального устрою Автономної Республіки Крим. Головною метою документа назвали підготовку підґрунтя для деокупації півострова.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

15

15

14

11

3

0

7

98Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *