Колишня ода світової єдності за мир втрачає свій статус: віцеспікерка Олена Кондратюк назвала п’ять кроків до реформи ООН

Заступниця Голови Верховної Ради Олена Кондратюк поділилася власним баченням змін, які необхідно провести в Організації Об’єднаних Націй. Вона окреслила пʼять першочергових кроків для реформування ООН.

Про це повідомила пресслужба Апарату Верховної Ради.

Олена Кондратюк у своїй колонці в “Українській правді” констатувала, що “Організація Об’єднаних Націй, створена відразу після Другої світової війни, – колись тріумф гуманізму, ода світової єдності заради миру – втрачає свій унікальний статус”.

“Українці її нещадно критикують: за повну безпорадність, бездіяльність, зашореність. Росіяни, як завжди цинічно, зневажають і користуються бюрократичними зачіпками, завдяки яким країна-агресор не просто залишається непокараною, а ще й всідається в головні крісла ООН і заправляє балом. І це найглибше дно. Або потонути, або відштовхнутися”, – зауважила вона.

Відео дня

Водночас віцеспікерка підкреслила, що світ змінюється під впливом України, адже світові лідери на вересневій сесії Генасамблеї ООН фактично в один голос заговорили про необхідність рішучих змін та реформування ООН.

“Наполягаючи на реформі, дозволю собі накреслити 5 першочергових кроків”, — зазначила Кондратюк.

Віцеспікерка накреслила 5 першочергових кроків:

  • Виключити Росію з Радбезу ООН як таку, що самовільно і безпідставно отримала місце в Радбезі як правонаступниця СРСР, не пройшовши необхідні процедури повторного вступу до організації.
  • Передбачити в статуті автоматичне виключення з Ради Безпеки чи навіть зі всієї організації країну, яка вчинила акт військової агресії проти іншої країни.
  • Розширити склад постійних членів Ради Безпеки.
  • Позбутися права вето як такого, натомість виробивши альтернативний механізм ухвалення рішень.
  • Пропрацювати механізм включення до складу Радбезу країни, яка зазнає військової агресії, на період війни. Це означає, що Україна має стати постійним членом Радбезу на той час, поки триває війна.
  • “Я дуже щиро сподіваюся, що ця сесія Генасамблеї в Нью-Йорку дасть відповіді на запитання про те, чи всесильна демократія і чи існує в світі система безпеки”, — резюмувала Кондратюк.

    0

    0

    0

    0

    0

    0

    0

    0Підписатися

    Теги

    Источник: obozrevatel.com

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *