Які можливості для відновлення України відкриє конференція в Берліні: відповідь експерта

У вівторок, 11 червня, у Берліні стартувала Конференція з відновлення України. На ній очікується ухвалення відповідних рішень щодо довгострокової перспективи відбудови нашої держави після війни.

Йдеться зокрема про інвестиції в будівництво та відновлення на наступні роки та десятиріччя, адже це буде довготривалий процес. Про це в коментарі OBOZ.UA сказав військово-політичний оглядач групи “Інформаційний спротив” Олександр Коваленко.

Кожна країна має визначити свою роль у відбудові України. Це стосується не лише відновлення зруйнованої інфраструктури, але й таких процесів, які супроводжують відновлення, зокрема гуманітарне розмінування, без якого відновлення багатьох населених пунктів буде неможливим.

“Зараз у нас гостро стоїть питання щодо енергетики, це найважливіше питання. Тому цілком можливо, що це й буде основною темою найближчим часом, оскільки це впливає на економічний розвиток України і на багато інших моментів. Тобто енергетика буде одним із головних питань, а потім уже всі інші, звісно”, – вважає експерт.

Він зазначив, що міжнародна спільнота може підтримати Україну не тільки матеріально. Це також може бути робота закордонних проєктних організацій, відновлення нашої енергетики з використанням західних технологій, присутність в Україні західних будівельних компаній, які відновлюватимуть міста й житлову інфраструктуру.

“Я вважаю, що постійно треба нагадувати, що Україна перебуває у форматі повномасштабної війни й кожного дня потерпає від ударів російських окупантів. Тому що інколи виникає таке враження, що в Європі, якщо ми не говоримо з усіх можливих міжнародних майданчиків про загрозу нашій безпеці в питаннях енергетики, в питаннях безпеки цивільних і про інші моменти, то про це забувають, нібито цього не існує. Тобто їм потрібно постійно нагадувати”, – додав Коваленко.

Такі заходи, як Конференція в Берліні, це також і важливе нагадування про те, що повномасштабна війна продовжується і нам потрібна допомога.

Як повідомляв OBOZ.UA:

– У столиці Німеччині Берліні стартувала дводенна Конференція з відновлення України (Ukraine Recovery Conference 2024). Канцлер ФРН Олаф Шольц, виступаючи на ній, закликав усіма силами підтримати українську ППО, президент України Володимир Зеленський – забезпечити блекаут російського терору.

– Голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн під час Конференції запевнила, що Росію змусять платити за агресію шляхом конфіскації активів.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

2

2

1

1

1

0

10Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *